Introducerea în ecografie – Utilitatea ultrasonografiei în diagnosticul diferitelor patologii la ecvine

posted in: Seminarii | 0

La ora actuala ecografia este principala metoda de screening in medicina, datorita avantajelor pe care le ofera: rapiditatea obtinerii unui diagnostic pozitiv sau de excludere, lipsa de nocivitate, posibilitatea de repetare, practic nelimitata ca numar de examinari si timp, obtinerea de planuri multiple si diferite de examinare ale aceluias organ.

Ecografia este metoda prin care se pot vizualiza diferite structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor. Principiul ecografiei este asemanator celui sonar si consta in emiterea de ultrasunete de catre o sonda speciala. Aceste ultrasunete sunt reflectate de structurile anatomice intalnite si apoi receptionate si transformate intr-o scara de tonuri alb-negru pe monitor. Ultrasunetele sunt vibratii mecanice cu frecvente de peste 20.000 Hz, imperceptibile auzului uman, care sunt inofensive pentru structurile anatomice pe care le intalnesc. Practic este vorba de o harta acustica ce deseneaza organe sau tesuturi, in diferite planuri, in functie de pozitia transductorului, de aceea fiind denumita si “stetoscop optic”.

Ecografia este o metoda imagistica sigura, fara efecte adverse asupra structurilor examinate, care poate vizualiza orice structuri anatomice, cu limitari la nivelul plamanului, osului si creierului, din care se pot vizualiza doar anumite parti

Seminarul “UTILITATEA ULTRASONOGRAFIEI ÎN DIAGNOSTICUL DIFERITELOR PATOLOGII LA ECVINE” este programat pentru data de 03/11/2021, ora 14:00.
Numărul de participanţi este limitat la 15.
Participanţii sunt selectaţi în ordinea în care se înscriu.

Comments are closed.